[...] przeciwnikiem aero na czczo i po treningu siłowym, moim zdaniem nie wnoszą za dużo poza możliwościa spalenia mięsni przynajmniej na mnie tak działają :( po 4 miesiącach redukcji jestem średnio zadowolony właśnie przez to że mięsa dużo popliłem - aż zastanawiam się czy nie rzucić tego wszytskiego i iść na ryby u osób z duzym bf aeroby o [...]
[...] obiciązenia) + wiosłowania nachwytami, podchwytami i sztangielką (po 2 serie na kazdy rodzaj chwytu). Dół pleców - "dzień dobry" (nie lubie tego cwiczenia, ale na redukcji martwy ciąg nie zda egzaminu). Klatka - na klatke raczej nic mądrego nie wymyslisz - wyciskania + rozpiętki Nogi - wspięcia + przysiady (tu bym dał wiecej powtorzen [...]
Dzień pierwszy redukcji. Najgorsza sprawa ssanie na węgle typu pizza, hamburger, cola, które obecne są (sic! BYŁY!!!) Z samego ranka aeroby ( 30 minutek ) Trening siłowy Klatka, przedramię Szama: 1. Płatki owsiane Tuńczyk Oliwa z oliwek 2. Kasza Cycek z kuraka Brokuły pomidor 3. Serek wiejski Oliwa z Oliwek 4. Tuna z surówką z pomidorów 5. WPI 6. [...]
[...] zamiast od 20h postu zacząłbym od 16 godzin postu i 3 posiłków w ciągu 8h zjedzonych. Z czasem po przyzwyczajeniu zrobiłbym 18/6 i 2 posiłki a później już ciągle 20/4. Ja na redukcji na takim czymś czuje się świetnie a nie katorżniczo jak na 5-6 posiłkach. No jem dwa posiłki i nie zauważyłem aby był jakiś katabolizm (haha katabolizm :D ) a [...]
[...] Też nie bardzo rozumiem jak się mają spalacze do sportowców i szkodzenia. Po prostu nie ma sensu wspomagać się na początku redukcji gdzie przy dużej nadwadze już sama zmiana sposobu odżywiania przynosi (zazwyczaj) duże efekty. A propos pasów, spodenek itp "wynalazków" - w kożuchu się [...]
[...] się troche brzuch podleje) i będzie ok. Piszesz, że pływasz i czasem biegasz, to dobre zwyczaje ale nie przy cyklu masy, tak więc musiałbyś to wyrzucić z grafiku do czasu redukcji. Zeby mięsnie rosły to prócz treningu ważniejsza jest dieta(jakieś 70%), oczywiście to i to jest ważne ale oprócz planu treningowego musisz do budowania masy [...]
kurde zapomniałem napisac ze mam: wiek: 19 wzrost 180-2cm waga:obecnie 86kg na poczatku redukcji było 92kg pas:85cm bic:40-41cm klata:ok.110 barki ponad 120cm udo: 63cm dokładnie samemu cięzko sie pomierzyc i z góry przepraszam za problemy
[...] ph lykaja .nigdy nie tykali igly i niektorzy wygladaja naprwde dobrze . osobiscie z ph tylko epi i hdrol i zlego nie moge powiedziec rowniez . swietnie sie sprawdzaja na redukcji jak i w zdobyciu malej ilosci miesa . malej z to naprawde dobrej jakosci . tak jak porownalem typka ktory zrobil cykl na sdrolu to mial efekty podobne do moich na [...]
Ja bym po aero dał odżywkę białkową tak żeby było 30g białka, bo szkoda bcaa, a przed treningiem aero całą porcję bcaa bym brał, a przynajmniej tak będę robił na redukcji. Bierzesz po 5g bcaa, więc 2/3 porcji, jak dużo białka w diecie i michę trzymasz, to nie poleci Ci tak po mięsie. Możesz dać mniej bcaa, ale to tak jakbyś miał ferrari z blokadą [...]
pamiętaj że twaróg to nie najlepsze źródło białka, nie jest najlepszym pomysłem opieranie na nim diety. poza tym takie produkty jak chleb, owoce makaron na redukcji raczej nie jemy. Układając dietę starałem się obcinać węglowodany przed treningiem lub używać o niskim indeksie glikemicznym. Myślę, że bez owoców, chleba czy makaronu pozostałby tylko [...]
ale mi tu rady wciskasz %-) panowie jedno jeszcze pytanko, czym zlewacie gotowaną pierś żeby była smacznijesza na redukcji ?? dawać pomysły, jakieś sosy fity sprawdzone bez cukru itd dzieki z góry
To przeliczanie ciężko mi wychodzi jeszcze, ale obliczyłem, że jest go trochę za mało. Wagę mam niską więc redukcji nie chce, ale zdecydowanie chcę trochę to wyrzeźbić i potem stopniowo zwiększać masę. Mam teraz trochę więcej czasu więc i do ćwiczeń się przykładam solidnie. Nie mam potrzeby z dnia na dzień zobaczyć efektów ale widze po sobie, że [...]
[...] tkanki tłuszczowej nie jest niski. Raczej nie jest wystarczająco nisko, aby myśleć o budowie dobrej jakości mięśni. Już około 15 procent powinno sugerować nam konieczność redukcji, a u Ciebie jest więcej. Budować warto z 12-13 procent. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: [...]
[...] w izotoniki niż żłopać wodę non stop. 100kcal podczas treningu zrobi mu różnicę na wadzę skoro on nawet nie ma bilansu kalorycznego? Chłopie nie przesadzajmy. Nie jest na redukcji by wyliczać każdy gram węglowodanów. Zjeść przed i po treningowy posiłek to jest oczywista sprawa ale on się nie wiążę w ogóle z izotonikami! BCAA jak najbardziej [...]
na redukcji trzymaj z 2-2,5g białka na kg masy ciała, węgle stopniowo zmniejszaj wg. uznania i będzie dobrze. Jeśli chodzi o Bcaa to jeden z lepszych wyborów :)
[...] około 250 gram twarogu na kolacje praktycznie codziennie, od półtora roku jem nabiał rzadko góra raz w tygodniu i powiem że widzę lekką zmianę w wyglądzie na masie jak i na redukcji. A nie mam żadnych z wymienionych wyżej objawów nietolerancji laktozy. Ale na pewno jest to sprawa indywidualna, niektórzy mogą jeść i w każdym posiłku nabiał i [...]
i Ty sie dziwisz że nie rośniesz? tyle to ja na redukcji jem a nie na masie :P mało białka,zdrowch tłuszczy,wegli w miare ok,ale ogólnie klapa u Ciebie z dieta :p dlatego masz "kiepska klate" xD
[...] czy razowa, warzywa, sos z jog. naturalnego. Pyszny posiłek, czemu okrajać to z kalorii? Przecież taki własnoręcznie robiony będzie miał góra 500 kcal, oszamać można ze 4 na redukcji czy tam 3 dziennie. Problem ze zdrowotnością żarcia na mieście jest taka, że raczej trudno mieć pewność co do jakości użytych składników, ilości tłuszczu itd. Ps. Te [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ten dziennik. Jedno mogę Wam zapewnić - będzie ciekawie :D. Aktualnie kończę masę i od 01.02 zaczynam redukcję. Bardziej jarają mnie cyferki na sztandze dlatego mimo redukcji i sceny będę chciał je utrzymać jak największe. Będzie ciężko i zdaje sobie z tego sprawę, ale to będę walczył! Tutaj jakieś zdjęcia z końcówki poprzedniej redu. [...]
[...] ciała z tłuszcuz i 2g na kg masy ciała z białka bym nie ruszał, poucinaj z węglowodanowych źródeł, jeżeli brakuje Ci wtedy białka (choć to 1,8 to tez nie jest taka duża różnica, ale na redukcji białka może a nawet lepiej mieć więcej niż mniej :-) ) to wtedy ucinasz mocniej produkty węglowodanowe a dokładasz "białkowe" żeby zniwelować tę różnicę